Starta Eget Kurs

Komplett kurs som tar dig hela vägen från vag affärsidé till fakturering av din allra första kund

Översikt av vår

Starta eget kurs

Vi börjar denna starta eget kurs med att gå igenom hur du på enklast möjliga sätt tar fram din allra första affärsidé.

Fokus ska ligga på att agera, inte överanalysera. Du må ha världens bästa affärsidé i ditt huvud, men så länge den inte kommer ut till allmänhetens kännededom så är det bara en idé. Vi vill uppmuntra dig till att ”våga hoppa och lära dig att flyga medans du faller”. Det är den allra bästa vägen till framgångsrikt företagande.

I del 2 får du lära dig att designa en logotyp med hjälp av gratisverktyget Canva.com.

I en stilren logotyp har man rensat bort allt som är överflödigt, och det som återstår visar klart och tydligt upp ditt varumärke. Logotypens färger och typsnitt utgör i sin tur basen för företagets så kallade ”grafiska profil”, det vill säga logotypens färger och typsnitt kommer att användas i varje sammanhang där varumärket ska visas utåt. 

I del 3 är det dags att skapa en snygg och säljande hemsida till din affärsidé.

Med hjälp av hemsidan gör vi dina erbjudanden synliga för alla dina potentiella kunder. Vi visar dig exakt hur du går tillväga för att skapa en professionell hemsida på enklast möjliga sätt; vi bygger hemsidan i WordPress med hjälp av pagebuildern Elementor och vi utgår från en startmall som vi därefter modifierar in i minsta lilla detalj. 

I del 4 designar vi snygga visitkort med hjälp av gratisverktyget Canva.com.

Dessa visitkort kan du därefter dela ut till alla de som kan tänkas vara intresserade av dina erbjudanden. Syftet med visitkorten är att leda mottagaren till din hemsida / webbutik.

I del 5 startar vi en e-handel så att du kan sälja dina varor online.

Med hjälp av e-handelsplattformen WooCommerce skapar vi en riktigt snygg och lättnavigerad webbshop. Vi visar dig i detalj hur du går tillväga för att skapa webbutiken, och vi utgår från en startmall så att det ska gå så snabbt och enkelt som möjligt för dig att färdigställa webbutiken.   

I del 6 går vi igenom grunderna i digital marknadsföring, så att du ska få en klar bild om hur du på bästa sätt investerar i digital marknadsföring.

Vi går igenom de tre mest lönsamma strategierna;  sökmotoroptimerade blogginlägg, sökmotoroptimerade videoinlägg, samt Google Ads. 

I del 7 får du lära dig allt om hur du börjar med YouTube så att du kan börja skapa sökmotoroptimerade videoinlägg.

Att marknadsföra sig med hjälp av video är det allra mest effektiva sättet att göra reklam för ditt varumärke; inget slår video som budbärare av information, video skapar massor av auktoritet för dig, och slutligen; video är det formatet som växer allra mest i popularitet då människor älskar att konsumera video framför texter och stillbilder på nätet. 

I del 8 går vi igenom hur du ansöker om F-skattesedel på ett sådant sätt som gör att du får din ansökan godkänd på första försöket!

Här får du ta del av alla de tips som och råd som Jakob Örnmalm från StartaEget.info använde sig av för att få sin egen ansökan om F-skattesedel godkänd när han startade enskild firma sommaren 2020. Jakob föreslår att du besöker ditt lokala Nyföretagarcentrum. Där får du all hjälp som du behöver för att kunna skicka in en komplett och korrekt ifylld ansökan om F-skatt till Skatteverket.

I del 9 går vi igenom både varför och hur du outsourcar din bokföring.

Vår rekommendation till de allra flesta nyblivna entreprenörer är att outsourca sin redovisning och löpande bokföring, åtminstone under det första året. Det är nämligen så att ditt viktigaste jobb som nybliven egenföretagare är att vara den som är ytterst ansvarig för att det kommer in kunder och därigenom pengar till företaget.

I det sista steget, steg 10, påminner vi dig om hur viktigt det är att inte ge upp.

De allra flesta svårigheter du kommer att möta på som nybliven entreprenör har ett enda botemedel, och det är  envishet. Glöm aldrig att 90 % av alla företag som går omkull gör det för att personen som startade upp företaget gav upp alldeles för tidigt. De flesta som startar företag saknar helt enkelt tålamodet för att handskas med alla de besvärligheter som hör till vardagen för alla nyblivna egenföretagare.

Fokusera på det som du är bäst på

Outsourca resten till oss